fredag den 25. februar 2011

Safari

Saa er vi kommet tilbage til Moshi efter 4 dage med safari. Vi har baade set loever, geparder, elefanter, naesehorn, flodheste, giraffer og en masse andet :-)

Kort efter sidste indlaeg skete der det at Simon har mistet sin telefon, og har faaet den igen. Efter toejvask og internet tog vi med mr. Evan ud for at spise og snakke om safarien. Da vi saa var kommet med taxa tilbage til hotellet, opdagede Simon at hans telefon var roeget ud af lommen. Jeg var til absolut ingen hjaelp, da jeg var meget meget traet efter vores tur ned af bjerget. Saa mens jeg lagde mig til at sove ringede Simon til Evan, der ikke kunne se den i hans bil. Sammen tog de ned til restauranten og efter 15 minutter kom taxaen tilbage, og der var Simons telefon :-) Mon man havde vaeret saa heldig i Koebenhavn?!

Tirsdag morgen tog vi afsted paa safari. Vores guide Rubin og kokken Pingo hentede os og vi koerte nogle timer til Tarengire. Her spiste vi frokost paa telt-pladsen og saa afsted paa vores foerste gamedrive. Vi saa en masse elefanter (nogle kun et par meter fra os) og var ogsaa saa heldige at se en ung loeve der var blevet vaek fra sin flok. Han sad i vejkanten og kaldte paa dem, men de var vist langt vaek. Onsdag morgen koerte vi igen paa gamedrive, allerede lidt over 6. Det var rigtig flot at se naturen vaagne og den flotte solopgang over savannen. Efter frokost videre til Heaven Nature campsite, hvor vi skulle sove i telt med rigtige senge :-) Saa en eftermiddagstur ved Lake Manyara. Her saa vi flodheste, men de var lidt langt vaek og laa helt nede i vandet. Vi saa ogsaa en masse aber, giraffer, zebra, gnuer og vortesvin.

Torsdag videre til Ngorongoro, hvor vi skulle sove paa en teltplads lige ved kraterkanten. Herfra koerte vi et par timer paa grusvej (meget meget stoevet) til et omraade lige syd for Serengeti. Og der saa vi foerst en gepard med 2 unger, saa 3 loever og lidt efter 3 geparder der laa i skyggen under et trae. Det skal lige siges at zebra, gazeller og gnu er der mange mange af, men loever og geparder er ikke lige til at se. De ligger helt fladt i graesset, saa de er svaere at spotte.

Tilbage i teltlejren havde vi besoeg af 2 elefanter der spiste graes lige bag toiletterne. Simon tog et par billeder af mig foran den ene, men saa fik den nok og broelede... og jeg listede hurtigt vaek. Ikke just saa tamme som elefanterne i Thailand man kan ride paa og fodre! Og tror ikke at deres stoedtaender er saerlig rare at komme i kontakt med.

Fredag morgen stod vi meget tidligt op, pakkede alt og koerte ned i krateret. Det er utroligt smukt! Krateret er en gammel vulkan der er kolapser, saa der er "bjerge" hele vejen rundt, og cirka 600 meter nede ligger der saa et stort omraade der er cirka 24 km i diameter. Her var vi saa heldige at se flodheste der traskede rundt og spiste graes, og ogsaa 2 sorte naesehorn, dog noget vaek. Morgenmad spiste vi ved vores campingbord nede i krateret, og saa ellers afsted mod Moshi.

Idag skal vi flyve videre til Zanzibar, hvor vi har 6 naetter i Stone Town og herefter et par naetter foerst ved Matemwe, hvis vi kan finde et hotel, og et par stykker ved Jambiani. Saa nu staar den paa afslapning, snorkling, boeger og dasen efter et par aktive uger her omkring Moshi.

Tanzania er et rigtigt dejligt sted at holde ferie! Indtil videre har der ikke vaeret paatraengende saelgere og efter afrikanske standarder har alt vaeret rigtig fint :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar